vineri, 30 octombrie 2009

Despre Hip-Hop

Nu intru des pe Monden.info. Intru chiar foarte rar, pentru ca mi se incarca in 3 ore, desi ma bucur de o conexiune foarte buna la internet. Ca prima paranteza, mie mi-ar fi rusine sa ma laud ca am vandut un blog cu 40.000 de euro, dar sa nu fiu in stare sa am un server decent, sa intre tot romanu' cand are pofta. Oricum, buna duma cu vanzarea, traiasca marketingul.
Mai mult de pe Twitter am aflat despre niste articole de pe / pentru Monden, in care 2... fete, isi dau cu parerea daca hip-hopul romanesc e mort sau inca respira. Eu m-as intreba, mai repede, daca hip hopul romanesc a existat vreodata, pentru ca mereu am considerat "Romania" si "hip-hop" ca fiind 2 chestii paralele.
In seara asta, observ ca si Nicolae a scris pe Galaxiu despre asta [oricum, el infinit mai in masura sa isi dea cu parerea, facand parte din treaba atatia ani], deci, practic, a innebunit lumea, daca ii pasa cuiva ce parere au 2 pustoaice de 20 de ani despre hip-hop.
Pe mine m-au vitriolat si amuzat in acelasi timp articolele, de cand le-am citit prima oara, in primul rand pentru sunt scrise subiectiv si PROST. Ca, deh, doar suntem femei si mai avem si 20 de ani pe deasupra. Ce sa ni se ceara? Un blowjob, desigur.
Ce imi da mie dreptul sa comentez? Un prim exemplu ar putea fi ca am inceput sa ascult hip-hop acum 14 ani, cand pustoaicele astea invatau sa scrie [sa faca litere, desigur, ca de scris, nu au invatat nici dupa 14 ani, se pare]. Suficient, consider, pentru a avea dreptul la o parere indreptatita, de ascultator fidel. Stati cu mine, motive vor mai urma.
De-a lungul anilor am avut ocazia sa si cunosc "artisti" din minunata noastra industrie, probabil mult mai multi si mult mai bine decat cele 2 "jurnaliste" atotstiutoare. Gustul ramas este amar. Sa incepem cu inceputul.
Mereu s-a facut diferenta stupida intre underground si comercial si mereu a existat ideea boratilor alora de Piata Romana, frecventatori de Malibu, ca daca nu esti "under", nu esti rapper. Sa moara ma-ta?
Sa o disecam cat mai simplu: underground = esti vai mortii tai, nu faci 2 bani, o sa canti toata viata ta in ghena si singurii tai fani vor fi ma-ta, tac-tu si 2 prieteni, eventual. La "concertele" tale cu 60 de oameni, cu un bilet de 100 de mii pe care ti se ofera gratis si un suc, vei face reclama dand printuri A4 si lipind 100 pe garduri si cabine de telefon in oras [daca nu am spus prea mult 100] si, evident, cu multe massuri pe hi5. Daca esti destul de norocos sau un pic mai bine apreciat, poate ai 100 de oameni si iti scoti si tu 100 de euro sa iti platesti chiria in Bucuresti. Cea mai scumpa masina care se va opri in fata clubului in care tu ai concert, nu depaseste 10.000 de euro. Intr-un cuvant, sugi pula!
Next, comercial = unde vor toti viermii de mai sus sa ajunga, se vinde cacatul tau, tu faci bani, piesele tale prind la lume si se asculta. Te ridici din pulime, iti faci banii si iti traiesti viata. Evident ca te doare in pula ca te comenteaza 5000 de dobitoci pe net, care sunt "under" si fac cheta cate 20 pentru un pet de bere, pentru ca nu pot nici sa iti suga pula in viata reala. E natura umana, cand esti un terminat trebuie neaparat sa fii si hater, sa iti versi frustrarile pe cei care au reusit, pentru ca esti constient ca tu esti prea prost sa poti reusi vreodata.
Acum vin si intreb. In ce categorie v-ati dori sa fiti?
Despre hip-hopul romanesc, mereu consider ca a fost o clona de prost gust. Daca ati vedea negri imbracati etno ce ati spune despre ei? Artistii romani sunt, in marea lor majoritate, niste zdrente obosite care vor sa se umple de bani, fara sa livreze nimic. Tipic romanesc. Si de ce nu? Ca doar asa vad ei in videoclipuri: bani, masini si femei. Futu-ti gura ma-tii, ai vrea sa te trezesti la pranz dupa o seara in care ai cantat 5 piese, te-ai drogat muci, ai baut Dom si ai futut 20 de femei, nu? Si ai mai vrea sa te trezesti zilnic asa, tu, artistule! Dar nu se va intampla niciodata, pentru ca esti praf. Muzica ta e praf, nu ai pic de talent, nu aduci nimic nou si meseria asta s-a fumat de mult. D-asta te pirateaza lumea si te va pirata mereu. Si te streseaza, pentru ca tu visezi teancurile de hartii si nu faci decat sa te plangi ca esti un nedreptatit de odc si torrent. Cine cacat ar da 200 de mii de lei pe cd-ul tau obosit? Evident, ma-ta, tac-tu si 2 prieteni, cum spuneam mai sus. De ce? Pentru ca doar ei cred ca merita! D-aia nu te cumpara lumea, boule, nu ca exista odc sau ca e criza, pana si ma-ta aia vanzatoare in supermarket are 100 de mii sa cumpere un cd. Da' tu nu meriti banii astia, asta e combinatia! Adevarul trist despre nefericitii de voi este ca veti ajunge la 30-40 de ani sa lucrati in Cora, pentru ca nu stiti sa faceti nimic. Asta daca nu va omoara drogurile pana atunci, ceea ce nu ar fi nicio pierdere, dimpotriva. Mi-e scarba de voi, de toti! Am mai mare boala pe rapperi decat am pe tigani. Cum spunea si Nicolae, aici toti sunt unul si unul, fiecare e cel mai tare si se pisa pe restul, toti niste zeflemisti, niste superiori, n-ai loc pe planeta impreuna cu ei. Nu imi iese din cap un exemplu de ipocrizie pura: piesa lu' Cheloo, cica misto la 50 Cent si Snoop, dar de ce au cantat Parazitii in deschidere la G-Unit? Paranteza 2, apropo de G-Unit si Snoop, pentru una din jurnalistele pizdii care au redactat vomele alea de articole, da, fa, eu sunt fan 50 Cent si Snoop, sunt cocalar? "Vrei un sfat? 'te-n mortii ma-tii" , sa vorbesc pe limba ta.
Nu mai am loc pe twitter de discutii si solutii intre tot felul de pseudo-artisti, PR-ite si manageri de marketing [adica cei mai falsi oameni din lume, aia care trebuie sa te prosteasca sa iti vanda ceva, si tu, boule, pizda ma-tii de prost, accepti produsul lor, la fel cum accepti ca Dumnezeu e un batran cu barba alba si locuieste in nori, ca esti prost], cum ar fi fara piratare, cum sa facem, mergem, intalniri, punem tara la cale, vrajeli, promovari, chestii. Ba, da' niste muzica buna nu ati vrea voi sa scoateti? Ca e bine si cu promovatul, da' ar fi ok sa mai si livrati cate ceva, nu doar sa va faceti griji cum sa va umpleti de bani. Spalati pe creier generatia McDonalds si le cantati la baluri, asa ajung pustoaice de liceu sa isi dea cu parerea despre hip-hop.
Viata de strada nu este despre tine bagand seringa in vena in scara de bloc, nici despre cheta pe care o faci cu grupul tau de ratati sa bei un pet de bere din banii lu' ma-ta. Nu este despre versurile din melodii care ti le pui sub poze pe hi5. Nu este despre a face un album de cacat, a iti pune sapca stramb in cap si a te imbraca larg. Nimic din toate astea nu te face "gangster". Gangstereala este despre respect, loialitate si teancuri de bani. In Romania, nu sunt gangsteri. In Romania sunt doar tigani in trening cu lantul de aur la gat de 50 de kile.
Daca ma intrebi pe mine, hip-hopul e in cadere libera, chiar si afara. Ce dracu' pretentii sa ai la noi, care nu avem 10 artisti buni, care sa livreze constant [decat in capetele lor]?
Prea multe explicatii, deja m-am plictisit si nu este genul de articol in tematica The K's Corner. Cine ma cunoaste personal, stie foarte bine si tot ce am scris mai sus, dar tot am simtit nevoia sa scriu si eu pe tema asta, pentru ca de cativa ani, imi tot simt teritoriul invadat de niste creaturi care isi imagineaza ca impartim aceleasi gusturi. Va dezamagesc, vitelor, nu impartim aceleasi gusturi.
Cat despre pareri si articole online, un singur lucru sigur trebuie sa inveti in viata asta, cand vine vorba de internet! Sa nu citesti niciodata comentariul unui roman! Este, de cele mai multe ori, prost, subiectiv, neargumentat, inselator, frustrat, mincinos. Ca si romanii.
A, da, "KDG, esti un nenorocit si un harfist". Pentru ca pot, ce pula mea!

joi, 29 octombrie 2009

Lupe Fiasco - Daydeamin' feat. Jill Scott

KDG Photography / The Randomizer [Part 4]




Dupa ce Randomizer 3 m-a tinut treaz pana la 3 azi dimineata si am dormit doar 4 ore multumita degetului meu care s-a gandit ca ar fi misto sa ma doara asa, deodata, m-am apucat si de Randomizer 4 sa imi aduc aminte de zilele insorite.
De fapt, adevaratul motiv a fost ca am vrut sa testez ce poate Lightroom 3 beta. Mare mi-a fost bucuria sa vad ca se misca mai repede si are un sharpening exceptional, printre altele. Sa ne intelegem, sunt fan convins Lightroom si orice poza trece intai prin el, iar apoi, daca mai e cazul, ajunge si in PS. O versiune noua si mai buna nu poate insemna altceva decat joy.
Sus aveti rezultatele, prima poza facuta la Unirii, celelalte 2 in Pantelimon.

KDG Photography / The Randomizer [Part 3] feat. Nicalai's Petro City



In putinul timp liber pe care il am in cursul saptamanii, am reusit sa mai produc ceva la capitolul fotografie. Prima poza este facuta la Casa Poporului acum ceva timp, intr-o sesiune in care si timpul, soferii si pietonii au fost impotriva mea. :)) Daca se intreaba cineva "de ce Casa Poporului", eu am o slabiciune pentru acest monument [nu cred ca gresesc numind colosul asa], consider ca nu ai vizitat Bucurestiul daca nu l-ai vazut. Am tinut neaparat sa il fotografiez, de multe ori, chiar si inainte sa imi permit un DSLR. Acum ca am si reusit, asa cum v-am obisnuit deja, cred, o sa va prezint o alta perspectiva a lucrurilor, pe care nu o puteti vedea cu ochiul liber, si care sper sa va placa. Chiar nu imi doresc sa arat prin pozele mele, cel putin cetatenilor acestui oras, lucruri pe care sa le poata vedea din autobuz.
A doua poza este opera lui Nicolae Oncescu, pe care o puteti vedea pe Galaxiu, care mi-a placut foarte mult si pe care am tinut neaparat sa o prelucrez si eu. Am primit acceptul, a iesit ce vedeti mai sus.
Stay tuned, more to come!

luni, 26 octombrie 2009

Invitatie


Boss i-a facut o invitatie care ruleaza lu' DTPM Florescu pentru botezul fetitei lui! Eu am primit-o si fizic, acum e pusa in vitrina, dar mi-a placut atat de mult incat trebuia sa o pun si aici.
Deci, practic, pe 21 noiembrie o bem grav pentru micuta! Florescule, sa nu uiti, betiv ordinar, ai promis un lap dance! :))

Seth MacFarlane's Cavalcade of Cartoon Comedy





De la primul link trimis de Nicolae, m-am spart de ras. Profilul de YouTube [cu mai multe clipuri], aici. 10+ pentru creatorii "Family Guy"!

Within Temptation - Bittersweet


Within Temptation - Bittersweet
Asculta mai multe audio Muzica
For someone special..

duminică, 25 octombrie 2009

La Multi Ani, Frate!






Pentru ca unele poze nu au nevoie de niciun retus.
Pentru ca anii au trecut, dar lucrurile nu se schimba.
Pentru ca amintirile raman "Always & Forever".
Pentru ca mi-ai fost si imi ramai frate pe viata.
Astazi, faci 28 de ani. Ne-am cunoscut acum 20. O viata de om. Am jucat fotbal la nisip, ne-am jucat cu masinutele in scara, am strans surprize Turbo, Bombibom si Ulker, am baut TEC si FRESCO de ananas cu portocala, am ascultat primele casete de rock si rap impreuna, am incercat sa terminam 1000 de seturi de "ping-pong" in scara, am fumat prima tigara BT impreuna, am mers "peste sina" impreuna, ne-am bucurat cand am terminat stagiul 2-2 la Mario si am crezut ca am terminat jocul, am jucat Art of Fighting si zeci de alte arcadeuri, ne-am plimbat in tot orasul asta mii de kilometri pe jos si nu am ratat niciun loc, am mers des in parcuri in noptile sufocante de vara, am mers la aceeasi scoala generala, acelasi liceu si aceeasi facultate, am luat bataie impreuna, am dat bataie impreuna, am vorbit despre viata, bani, femei, sex, bautura, scoala, perversiuni, jocuri, extraterestri, iluminati, monstri, dumnezei, demoni, vise, paranormal, religie, calculatoare, munca, prieteni, falsi prieteni, am vorbit despre orice, cum nu am mai vorbit cu nimeni altcineva, nu ne-am injurat niciodata, ne-am ajutat mereu, asa cum am putut. Le-am facut aproape pe toate care ne-au fost date si le vom face pe toate care ni se vor da.
Pentru toate astea, iti multumesc!
Pentru ca te iubesc si te respect, frate, si mi-e dor de tot ce a fost, dar abia astept tot ce va veni! La Multi Ani! In seara asta, beau in cinstea ta si sunt mandru!
2009-1989

Kseniya Simonova / Sand Painting / Ukraine's Got Talent Winner


Peste 5 milioane de views pe YouTube se justifica in cele 8 minute de mai sus. Ce mai poti spune cand vezi asa ceva?

sâmbătă, 24 octombrie 2009

[HD Chillout] Forsenses


Muzica ambientala excelenta pe un film la fel de bun, dar care nu are niciun farmec daca nu il vedeti HD. Eu aproape am adormit la el, deci bun, bun, relaxant.

vineri, 23 octombrie 2009

Femei la volan - ghid practic [Ne radem]



1) Fii sigură pe tine - în afară de tine, toţi participanţii la trafic sunt nişte idioţi care au luat permisul pe ochi frumoşi. Lucrul acesta trebuie să îl repeţi înainte de a te urca la volan. De cel puţin 3 ori.

2) Pornirea - te-ai urcat la volan. Urmează un ritual pe care este indicat să îl repeţi de fiecare dată.
- Scaunele oricărui automobil au, din punctul tău de vedere, intenţia de a se da înapoi singure de fiecare dată când cobori din autoturism... Trage scaunul cât mai în faţă, cât să poţi atinge volanul cu bărbia şi tetiera cu ceafa în acelaşi timp ;
- Nu purta centura de siguranţă!!! Şifonează rochiţa ;
- Asigură-te că ai oglinda. În poşetă ;
- Bagă cheia în contact şi roteşte în poziţia D, direct. Nu este indicat să ţii piciorul pe ambreiaj sau să ai autoturismul scos din viteză. Ai trecut prin poziţia M, încearcă să o nimereşti şi aşteatpă să se stingă unele beculeţe. Aşa.
Acum, piciorul pe ambreiaj, scoate maşina din viteză, apasă frâna şi roteşte cheia până la capăt. Motorul a pornit!

3) Ieşirea din parcare - aminteşte-ţi ce am vorbit la punctul 1). Repetă de încă două ori în minte.
- Accelerează uşor, până pe la 5000 rot/min, dă drumul brusc la ambreiaj. Accelerează în continuare. Ai pornit!!!
- Nu te uita în oglinzi, virează brusc şi accelerează în continuare. Cu cât pleci mai repede, cu atât sunt şanse mai mici să se întâmple ceva ;
- Te claxonează un idiot care nu ştie de "prioritatea femeii care iese din parcare"? Arată-i degetul mijlociu şi bolboroseşte ceva înspre el. Poţi spune orice, cât timp pare că spui ceva rău. Exemplu: "Multe cuie, ursu-i moşulbălţii, mulgi bascula" ;
- Cu toate că ai ieşit deja pe drum, îţi aminteşti că ai uitat să semnalizezi. Semnalizează acum, scurt. Intenţia contează.

4) Mersul - automobilul este în mişcare, ce facem acum?
- Trebuie să încerci să păstrezi o viteză cât mai inconstantă... Acest lucru se face prin apăsarea pedalei de acceleraţie în ritmul muzicii. Un exerciţiu amuzant. Poţi ţine ritmul tobei apăsând frâna, iar ritmul chitarei apăsând acceleraţia ;
- Mergi şerpuit. Bărbaţii se simt impresionaţi de mersul legănat pe care îl ai pe jos. De ce nu ar fi impresionaţi şi de mersul legănat al autoturismului tău?

5) Două benzi pe sens - acest termen este un nume pompos dat unui drum mai lat.
- Observă axul drumului. Are nişte linii pe el. Încearcă să mergi deasupra lor ;
- Condusul este un joc pentru majoritatea oamenilor. Vor exista bărbaţi care vor intra în jocul tău şi vor încerca să te depăşească. Arată-le că nu eşti o uşuratică. Bagă-te în faţa lor ;
- Schimbatul benzilor nu trebuie să coincidă cu semnalizarea. Autoturismul are o baterie. Până şi telecomanda televizorului are cel puţin două. Utilizând semnalizarea, consumi bateria.

6) Intersecţia - Aici se aplică o singură regulă: prioritatea care-apucă.
- Ajungi într-o intersecţie, nu ştii cine trebuie să lase pe cine? Nici o problemă, accelerează puternic şi ia repede piciorul de pe ambreiaj. Acum, repetă manevra, dar în treapta 1 de viteză (uitasei că ai scos-o pe liber înainte sa ajungi la intersecţie.). Închide ochii, nu te interesează ce se întâmplă. Încearcă să claxonezi în acest timp. Vei anunţa ceilalţi participanţi la trafic că există o femeie cu prioritate în intersecţie. Nu schimba viteza, rămâi în treapta 1, chiar dacă maşina începe să se bălăngăne ciudat şi să se frâneze.
- Intrarea în intersecţie e un loc liniştit. Toată lumea circulă cu viteză mică şi frânează. E un loc bun să porţi o conversaţie cu cea mai bună prietenă despre modă.Dacă te simţi claxonată, închide geamul şi continua-ţi conversaţia.

7) Prioritatea de dreapta - ce-i aia?

8) Pietonii - acest specimen reprezintă oameni atraşi de dungile albe de pe astfalt. Intră în jocul lor. Leapşa dungilor.
Cine atinge primul dungile albe, câştigă.

9) Alimentarea cu benzină - găseşte o staţie unde se comercializează carburanţi. Arată ca un mini market cu nişte cutii în curte.
- opreşte lângă o cutie. Partea cu o gaură rotundă în caroserie trebuie să se afle în partea opusă cutiei şi aşteaptă un
băiat să te ajute să alimentezi ;
- intră să plăteşti. Nu uita să te uiţi 15 minute după muţunache de pus în geam. Cumpără câţiva ;
- du-te la maşină, lasă maimuţoii înăuntru şi intră din nou... Ai uitat să cumperi brăduleţi parfumaţi ;
- ignoră înjurăturile şirului de maşini care aşteaptă să îţi muţi maşina de la pompă. Sunt invidioşi că ai găsit un loc de parcare mai bun decât au găsit ei ;
- cumpără 5 brăduleţi de culori diferite, aranjează-i frumos, 2 la oglindă, 1 în torpedo, 2 agăţaţi de barele tetierelor ;
- pleacă din benzinărie.

10) Parcarea - de obicei reprezintă zona din faţa blocului, unde se găsesc deja maşini aliniate într-un anumit sens.
- încearcă să fii originală. Parchează la unghi de 47 de grade, chiar dacă restul autoturismelor sunt parcate la unghi de 90 de grade ;
- ocupă cel puţin două locuri de parcare. Cine ştie, poate cea mai bună prietenă vine în vizită şi nu are unde să parcheze ;
- coboară din maşină şi urcă din nou. Uiţi mereu să bagi în viteză şi să tragi de maneta cu buton.
- verifică de fiecare dată portiera. Chiar dacă ai închidere centralizată, trage de portiere. Nu vrem surprize.

Sper ca acest ghid să ajute garofiţele cu permis să găsească un stil special de condus. Nu vrem să fiţi banale. Natura umană vă îndeamnă să ieşiţi în evidenţă, chiar şi prin stilul de condus.

Drum bun.

[Multumiri Alex Grozea pentru mail. Poza din deschidere poate sa nu aibe legatura cu specimenele in cauza daca nu adaugam hi5 in warning.]

DotA - The Truth


Inca un clip bun facut de Hex0r despre skill si team play in DotA.

joi, 22 octombrie 2009

Game Talk and Reviews


Cum spuneam si in trecut, Forza Motorsport 3 este cel mai bun racing ever. Singura posibila concurenta este Gran Turismo 5 [PS3] la care nu am acces. Clipul de mai sus nu e review-ul, dar cand vezi in el ca IGN a dat 10/10, deja trebuie sa intelegi ca you're fuckin' with an awesome game.
Nu as vrea sa uit totusi de NFS Shift, care este un imens pas inainte pentru serie, if you ask me. Mi-a placut foarte mult si NFS anul asta.


FIFA 10 .. Atat! Mi-a mancat sute de ore, imi va manca inca pe atat, va garantez, nu ati mai jucat asa ceva si este "addictive", in adevaratul sens al cuvantului. Review la PES 2010 nu a aparut inca, va pot spune, in schimb, ca este mai bun decat PES 09, dar mai are mamaliga de mancat pana sa ajunga ca FIFA!



Eu i-as fi dat afara de mult pe astia de la EA Sports care se ocupa de NBA LIVE, desi din an in an vin cu rezultate mai bune, in acelasi fel, an de an dau "fail" in fata concurentei de la 2K Sports. EA mai are acest ultim pas de realizat pentru a conduce universul jocurilor pe toate planurile sportive. Ce sa zic, in final, 2 jocuri bune, cu NBA 2K10 ca prima alegere, desi am inceput sa ma satur si de bugurile si prostiile lui nereparate de 3 ani. Din pacate, sportul meu preferat este lung si plictisitor pe console.


Cea mai buna simulare a unui sport, NHL 10 te va tine pe jar 15 minute in 3 reprize pline de actiune, cap coada.


Da, stiu, greu de crezut, dar SVR 2010 este incredibil de fun.


Cel mai bun fighting 3D si unul dintre cele mai asteptate jocuri de anul asta.

luni, 19 octombrie 2009

KDG Photography / The Randomizer [Part 2]


Public Enemies [2009]


Bun, bun de tot, un film cu si despre John Herbert Dillinger, faimosul jefuitor de banci de la inceputul anilor 1900. Nota 7.4 pe IMDB spune destul de mult, asa ca fara spoilere, enjoy the movie!

duminică, 18 octombrie 2009

Hachiko Monogatari [1987]



*TRAILERUL POATE CONTINE SPOILERE, NU VIZUALIZATI PANA SA CITITI TEXTUL, VA ROG!

Am vazut filmul asta cand eram copil. Nu stiu sa spun daca aveam 6 sau 10 ani, undeva pe acolo, nici nu conteaza. L-am retinut pentru ca m-a marcat. A fost primul film din viata mea la care am plans, cred. Daca am vazut "O Lume Perfecta" cu Kevin Costner inainte, atunci a fost al doilea, nu mai stiu si nici nu cred ca are vreo importanta.
Astazi, l-am revazut printr-o pura coincidenta. Recomandat de un prieten foarte bun, imi suna a film oarecare cu nume japonez plictisitor, pe care am refuzat cu indarjire sa il vad, pana cand am auzit ca este vorba despre un caine. Prietenii buni cunosc dragostea mea nemarginita pentru caini, deci nu mai este cazul sa justific.
Nu m-am prins ca e vorba de ACEL film, care mi-a marcat copilaria, ca doar au trecut cel putin 16 ani, e absolut normal. Pana intr-un moment in care "it all came back", inca o dovada clara ca amintirile nu dispar.
Practic, astazi, dupa o tona de ani, dupa multa prosteala gen Hollywood si multe "trairi intense" [pe care altii mai in varsta le-ar numi penibil "experienta de viata"], ma sperie faptul ca primul lucru care mi-a venit in gand, nerecunoscandu-l, este ca ma uitam la un film "low-budget", fara sa tin cont despre ce este vorba in el.
Oare, chiar atat ne transforma viata si devenim atat de prosti incat trebuie sa vedem ambalajul mereu si nu mesajul? Oare cate filme geniale am putea rata in ziua de azi, pentru ca pur si simplu ne-am prostit? Pentru ca "ne plac" lucrurile complicate si dam "fail" cand trebuie sa le intelegem pe cele elementare, simple. Nu vreau sa stiu. Adevarul este altul, nu, nu ne plac lucrurile complicate, "este simplist" este scuza cea mai buna pentru a fi prost.
Intr-adevar, este un film low-budget din 1987, nu are efecte speciale ca "2012", nici macar ca "Independence Day", nu se vorbeste despre Vito Corleone in el, nu impusca nimeni pe nimeni, nu se fute nimeni cu nimeni, nu apar Q7uri si BMWuri seria 1000 in el, in schimb este o poveste despre dragoste, loialitate si respect. Desigur, cu un caine, ca noi, oamenii, mai avem multe de invatat despre astea.
Daca v-a placut How Could You?, si stiu cu siguranta ca v-a placut multora dintre voi, ar fi tare sa vedeti si acest film, aveti de invatat din el oricine ati fi si oricum v-ar chema.
Am inteles ca Hollywoodul va face un remake anul acesta, din pacatre. Spun "din pacate" pentru ca, in general, nu prea le iese. Sper din suflet ca nu isi vor bate joc si in cazul asta, pentru ca, foarte probabil, ar trebui sa fie prea prosti sa aibe cum.
Ar fi super ok sa nu va uitati la trailer pana nu vedeti filmul, pentru a va putea bucura de el asa cum ar trebui. Din acest motiv, am scris nota de la inceputul textului, poate acum, dupa ce ati citit intreaga poveste, v-am convins sa il vedeti.
Pun pariu ca nu veti regreta!

UPDATE [10 min mai tarziu]: Nu am facut ultima corectura, iar acum am impresia ca nu se intelege exact ce am vrut sa spun cu Hollywoodul. As vrea sa lamuresc ca filmul mi-a lasat exact acelasi sentiment despre care vorbeam in deschidere. Ideea de film low-budget sau prostie japoneza mi-a venit la inceput, cand nu se intelege foarte bine subiectul si filmul tinde catre a fi plictisitor si cand as fi putut foarte bine spune "Ce pula mea e asta, ma? alt-f4", astfel ratandu-l. Ceea ce sigur, acum, pot spune ca ar fi fost regretabil.
Sper ca are sens ce zic aici, sunt destul de obosit, promit sa recitesc dimineata si sa modific, daca e cazul.

vineri, 16 octombrie 2009

Parazitii - Noi Vrem Respect [Campanie Realitatea TV]


Parazitii - Noi Vrem Respect
Vezi mai multe video din Muzica
Nu pot spune ca ma omor dupa mesajele la adresa conducerii Romaniei, pentru ca sunt destul de scarbit de ce vad si simt zi de zi. Piesa asta e tare, in special refrenul imi place in mod deosebit. Un alt adevar trist despre tara pus pe versuri de Parazitii, care probabil o fac cel mai bine. Personal, consider ca ar fi fost mai tare daca melodia exista fara sa fie intr-o campanie Realitatea TV, dar astea sunt doar detalii.

Stuck in Customs HDR Photography









Am revenit in forta, se pare ca munca si Forza Motorsport 3 imi ocupa cam tot timpul. Pe langa faptul ca, in ultimul timp, nu am vazut mai nimic destul de interesant incat sa scriu despre el, so Twitter ruleaza.
Despre Trey Ratcliff si Stuck In Customs am mai vorbit, deci este foarte posibil sa stiti ca este fotograful meu preferat cand vine vorba de HDR. Chiar daca nu apreciati aceasta arta, imaginile de mai sus nu va pot lasa altfel decat fara cuvinte. Vote Trey for GOD of HDR! Galeria intreaga pe link.
UPDATE: Fara legatura cu postarea, dar daca mai intra cineva din Romania pe blogul asta si va intereseaza in vreun fel de cum arata, am pus si eu un sondaj in dreapta in care am 7 voturi intr-o saptamana. One click won't hurt you!

luni, 12 octombrie 2009

Rick Ross - Duffle Bag / Lay Back [Hot New Shit]



Le-am dat pe twitter, thanks to Nicalai, dar nu ma pot abtine sa nu le postez. A dat clasa Ross!

duminică, 11 octombrie 2009

Layout TKC

Un bun prieten mi-a pus problema mutarii pe Wordpress, pentru ca arata infinit mai bine si are mai multe functii. La momentul respectiv am spus nu, pentru ca mi s-a parut ca TKC arata destul de ok in forma actuala, recunosc, care nu este f. profesionala, dar isi atinge scopul.
Cum plictiseala si dorinta de nou fac parte din natura umana, acum ma gandesc la o schimbare drastica de layout. Nu vreau sa fac concurenta niciunui blog, in continuare, TKC ramane coltul meu de lume, fara nicio legatura cu exteriorul, dar, in curand, as vrea, totusi, sa arate a blog de designer.
In acest sens, am facut un poll in partea dreapta a paginii, pe care o sa va rog sa votati. Pe langa vot, mi-as dori feedback, comentarii la acest post [eventual, nu Anonime] in care sa spuneti in 2 cuvinte ce parere aveti despre ce se intampla si ce ar mai trebui sa se intample cu TKC.
In rest, daca stati des pe zona, cred ca ati observat ca folosesc din ce in ce mai mult Twitterul pentru linkuri, pentru ca daca as sta sa scriu cate un post pentru fiecare link tare pe care il vad intr-o zi, cred ca as fi non-stop aici. Si nu e schema asa. Astept raspunsurile voastre, aveti la dispozitie comentariul, mailul, pingboxul, twitterul, tot.

sâmbătă, 10 octombrie 2009

KDG Photography / Soft Focus



Loc: Universitate
Ora: 19:30
Expunere: 5" @ f/6.3 si 5" @ f /4.5
ISO: 100
Model: Carmool
Pozele sunt mai multe ele, saracele, dar astea doua mi-au placut in mod deosebit. Daca o sa ma hotarasc si la altele, cel mai probabil vor aparea in Randomizer Part 2.

vineri, 9 octombrie 2009

Forza Motorsport 3 Review


Abia astept jocul asta genial!

Angry Video Game Nerd




Pe scurt, daca vrei sa te uiti la ce jucai cand erai mic si sa razi,click play. Daca ti-a placut, aici sunt toate cele 79 de clipuri facute de James Rolfe, The Angry Video Game Nerd. Loads of fun!

joi, 8 octombrie 2009

Freddie McGregor - Big Ship


And just chill!

KDG Photography / The Randomizer [Part 1]









The Randomizer este o combinatie intre toate shootingurile pe care le fac si nu apuc sa le editez pana in ziua in care am timp. Partea 1 aici, incepand cu cei mai buni prieteni si continuand cu niste natura. Poze mai sunt destule, asa ca The Randomizer Part 2 comin' soon in a town near you.

marți, 6 octombrie 2009

NBA 2K10 "Amazing" Trailer


Se potrivesc manusa piesa lu' Kanye cu trailerul. Il postez ca un fel de tribut pentru Kobe si pentru jocul asta genial care apare maine. Cum promiteam, o sa scriu despre sporturile de anul asta dupa ce apar toate oficial, so stay tuned.

luni, 5 octombrie 2009

sâmbătă, 3 octombrie 2009

How Could You? [A sad dog story]



Va avertizez, este o poveste foarte trista.

YouTube: "The author of this article, Mr Jim Willis of Grand Rapids, Michigan, took out a $7000 full page add in a newspaper. He advised that anyone is welcome to distribute the essay for non-commercial purpose, as long as it is properly attributed with the copyright notice.

A note from the Author.

If How Could You? brought tears to your eyes as you read it, as it did to mine as I wrote it, it is because the composite story of millions of formerly owned pets who die each year in American and Canadian animal shelters.

Please use the essay to help educate, on your websites, in newsletters, on animal shelters and vet office bulletin boards. Tell the public that the decision to add a pet to the family is an important one for life, that animals deserve our love and sensible care, that finding another appropriate home for your animal is your responsibility and any local humane society or animal welfare league can offer you good advice, and that all life is precious. Please do your part to stop the killing, and encourage all spay and neuter campaigns in order to prevent unwanted animals.
Thank you.

The instrumentals from the video, "Afterglow" and "In Another Life" can be downloaded for free. Just follow the links shown in the info section of my albatross videos. Please forward the link to this video to others. There is a profound message here that needs to be told."

joi, 1 octombrie 2009

Fidel Nadal - International Love


Daca tot l-am dat pe Kanye din NBA, sa il dam si pe Nadal din Fifa 10! O sa scriu si despre jocuri cand apar oficial toate, deci stay tuned!

Kanye West - Amazing [Hot New Shit]


Noroc cu NBA2K10, am aflat si eu ca super melodia asta o canta West. Si, totodata, am aflat ca are si clip. Tare!