joi, 2 aprilie 2009

Ziarul Adevarul, despre marijuana


"Adevarul" spune asta:

"Una dintre substanţele active din marijuana încetineşte dezvoltarea tumorilor canceroase, potrivit unui studiu al cercetătorilor spanioli de la Universitatea Complutense din Madrid, informează Reuters.

Publicitate Cercetătorii au demonstrat că administrarea substanţei tetrahidrocarbinol (THC) şoarecilor bolnavi de cancer a avut ca efect micşorarea tumorilor canceroase şi autodistrugerea celulelor, într-un proces numit autofagie (autoconsumare a ţesuturilor proprii).

"Descoperirile noastre susţin că doze sigure şi eficiente din punct de vedere terapeutic de THC pot fi administrate bolnavilor de cancer şi pot fi benefice", a explicat Guillermo Velasco de la Universitatea Complutense, relatează NewsIn.

Descoperirile cercetătorilor spanioli se adaugă altor dovezi despre efectele marijuanei asupra sănătăţii, demonstrate în studii precedente, care sugerează că drogul poate creşte riscul ca o persoană să sufere un atac de cord sau atac vascular cerebral sau poate chiar provoca cancer. Alte cercetări au arătat beneficii, precum tratarea Alzehiemer, iar mulţi medici au privit THC ca pe o alternativă valoroasă de a combate pierderea de greutate asociată de SIDA sau greţurile provocate de chimioterapie la bolnavii bolnavi de cancer.

Cercetătorii spanioli au analizat de asemenea două tumori la doi pacienţi care sufereau de cancer agresiv cerebral, care au arătat semne de autofagie după administrarea substanţei active THC.

Oamenii se ştiinţă au declarat că descoperirile ar putea deschide calea pentru producerea unor medicamente bazate pe substanţe canabinoide pentru tratarea cancerului, deşi această abordare s-a dovedit un eşec în cazul tratării obezităţii.

În noiembrie 2008, compania farcmaceutică Sanofi-Aventis a încetat dezvoltarea medicamentului său anti-obezitate bazat pe canabis, Acomplia, iar Pfizer şi Solvay au retras recent asemenea produse din cauza unor temeri legate de sănătate. Medicamentele retrase, care funcţionează prin blocarea unor receptori din creier care provoacă foamea, au fost legate de efecte secundare psihice, precum depresia sau gândurile suicidale."

Usor usor, din ce in ce mai multi vor scrie despre marijuana, lasand atitudinea comunista in urma, in favoarea sutelor de studii favorabile acesteia. Personal, am mai scris despre asta, cu ceva timp in urma, pentru un mars pentru legalizare, ceva absolut utopic. Utopic, pentru ca iarba nu se va legaliza niciodata. S-ar pierde mult prea multi bani pe planul alcoolului si mai ales al tigarilor, este absolut logic. Stiti foarte bine ce spun, sa traiesti in 2009 in Europa si sa nu stii ce e un joint, e ca si cum nu ai vorbi engleza. Nu mai fiti ipocriti.

Surse: Adevarul si Tibi, multumiri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu