marți, 3 martie 2009

Dacia Duster Prototype

Am aflat despre Dacia Duster stand la o bere cu niste prieteni cu televizorul deschis pe Antena 1. La prima vedere, schimbarea drastica de design mi s-a parut absolut geniala. La a doua vedere mi se pare la fel. :)





Dacia revine in atentia presei auto mondiale cu noul concept Duster, ce urmeaza a fi dezvaluit live maine in cadrul Salonului Auto de la Geneva. Constructorul roman incearca abordarea unui nou segment, cel al crossoverelor, cu un studiu de design care incearca, se pare, sa pozitioneze Dacia dincolo de segmentul low-cost.

Noul Duster masoara 4.25 metri lungime, 1.49 metri inaltime, in timp ce ampatamentul insumeaza 2.8 metri. Dimensiunile vor oferi un spatiu generos in portbagaj, de aproximativ 470 litri. La interior, conceptul vine cu o tapiserie in doua tonuri de culoare si cu o abordare futurista a plansei de bord.

Duster adopta o deschidere a usilor noua, opusa, si introduce o serie de inovatii in ceea ce priveste compartimentarea spatiului din habitaclu. Comunicatul oficial arata ca scaunul pasagerului poate glisa sub cel al soferului pentru mai mult spatiu.

Designul exterior pastreaza o serie de elemente existente deja in filosofia Dacia dar introduce si cateva linii noi ce se vor regasi probabil si pe viitoarele modele. Grila frontala pastreaza identitatea brandului romanesc si este completata de un set de blocuri optice, care se prelungesc pana la linia portierelor fata.

Look-ul exterior este completat de jantele de 21 de inch din aluminiu, de oglinzile laterale pozitionate in partea superioara a montantului A si prin stopurile blocurile optice posterioare de forma trapezoidala.

Sub capota conceptului care va debuta manine la standul Dacia se va regasi un motor dCi de 105 cai putere, capabil sa inregistreze un consum de 5.3 litri la 100 de km si o valoare a emisiilor de 139 g/km.

Sursa: AutoMarket

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu